nieuws

Dijk Kockengen krijgt stalen damwanden

bouwbreed Premium

kockengen – Het Harmelense aannemings- en baggerbedrijf Ekelschot voert de eerste fase van de dijkverbetering nabij Kockengen uit. De dijk moet worden opgehoogd in verband met verzakkingsgevaar. In de (afgesloten) weg die er overheen loopt, zijn diepe kieren en scheuren ontstaan. Volgens Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wordt dit voornamelijk veroorzaakt door de slechte uitvoering van […]

kockengen – Het Harmelense aannemings- en baggerbedrijf Ekelschot voert de eerste fase van de dijkverbetering nabij Kockengen uit. De dijk moet worden opgehoogd in verband met verzakkingsgevaar.

In de (afgesloten) weg die er overheen loopt, zijn diepe kieren en scheuren ontstaan. Volgens Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wordt dit voornamelijk veroorzaakt door de slechte uitvoering van de vorige dijkverbetering. De verhoging en verbreding van de dijk is destijds in zand uitgevoerd. Ook is toen de nieuwe weg op de bestaande weg aangebracht, zonder de oude te verwijderen. Om niet bij een volgende dijkverbetering ook weer opnieuw de oude weg te vervangen, is besloten deze te verleggen naar de onderkant van de dijk. Daarvoor wordt langs de dijk een steunberm gecreëerd, met stalen damwanden ter versterking. In de tweede fase wordt de weg verplaatst en de dijk opgehoogd. De verwachting is dat de werkzaamheden in november gereed zijn en de nieuwe weg in gebruik genomen kan worden.

Reageer op dit artikel