nieuws

Brug versterkt met koolstoflijmwapening

bouwbreed Premium

utrecht – Aannemer Tebecon uit Oudenbosch heeft de brug aan de Kousweg in Zevenhoven versterkt met koolstoflijmwapening. Hiervoor zijn 350 corrosiebestendige, koolstofvezel versterkte, L-vormige Sika CarboShear-profielen gebruikt. Deze profielen dienen voor structurele versterking van betonconstructies waar dwarskrachten optreden. De profielen zijn op sommige plaatsen dwars door het dek verlijmd om de afschuifkrachten in de brug […]

utrecht – Aannemer Tebecon uit Oudenbosch heeft de brug aan de Kousweg in Zevenhoven versterkt met koolstoflijmwapening. Hiervoor zijn 350 corrosiebestendige, koolstofvezel versterkte, L-vormige Sika CarboShear-profielen gebruikt.

Deze profielen dienen voor structurele versterking van betonconstructies waar dwarskrachten optreden. De profielen zijn op sommige plaatsen dwars door het dek verlijmd om de afschuifkrachten in de brug te kunnen opnemen.

Het werk onder het moeilijk bereikbare brugdek werd mogelijk door een steiger iets boven waterniveau te plaatsen. Van hieruit zijn de profielen verlijmd. Als aanvulling is ook het versterkingssysteem Sika Carbodur gebruikt. Dit om onder meer buigende momenten op te vangen. De brug voldoet na de werkzaamheden weer aan de vereiste Verkeersklasse 30.

Reageer op dit artikel