nieuws

Britse aannemer geen schuld aan treinramp

bouwbreed

londen – Twee managers Balfour Beatty worden niet verder vervolgd wegens mogelijke verantwoordelijkheid voor een treinramp bij het Engelse Hatfield, waarbij in 2000 vier mensen omkwamen. De rechter heeft de al vijf maanden lopende zaak onverwacht stopgezet en de jury opgedragen de verdachten onschuldig te verklaren. Ook drie managers van spoorbeheerder Railtrack zijn van verdere […]

londen – Twee managers Balfour Beatty worden niet verder vervolgd wegens mogelijke verantwoordelijkheid voor een treinramp bij het Engelse Hatfield, waarbij in 2000 vier mensen omkwamen. De rechter heeft de al vijf maanden lopende zaak onverwacht stopgezet en de jury opgedragen de verdachten onschuldig te verklaren. Ook drie managers van spoorbeheerder Railtrack zijn van verdere vervolging vrijgesteld.

Balfour Beatty was tijdens het spoorongeval verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de betrokken spoorlijn. Het ongeval werd veroorzaakt door een gebroken railstaaf en leidde tot een maandenlang onderzoek van alle spoorlijnen in Groot-Brittannië.

De advocaten van Balfour Beatty hebben steeds gesteld dat het bedrijf niet nalatig is geweest bij het onderhoud van de baan. Het was de eerste keer dat een aannemer en de spoorbeheerder op deze manier werden vervolgd. De rechter nam zijn beslissing na het horen van reeksen deskundigen en andere getuigen, maar hij heeft verder geen enkele verklaring gegeven voor zijn besluit. De betrokkenen worden nog wel vervolgd wegens overtreding van de arbo- en veiligheidswetgeving.

Reageer op dit artikel