nieuws

Brandbestendige kabel weegt minder

bouwbreed

den haag – Tyco Electronics, in Nederland vertegenwoordigd door RS Components uit Haarlem, brengt de brandbestendige kabel C-Lite op de markt. Deze kabel is volgens de fabrikant 30 procent lichter en spaart 50 procent meer ruimte dan concurrerende producten. De dunnere kabels kunnen in krappere bochten worden gebogen, terwijl meer kabels passen in een goot. […]

den haag – Tyco Electronics, in Nederland vertegenwoordigd door RS Components uit Haarlem, brengt de brandbestendige kabel C-Lite op de markt. Deze kabel is volgens de fabrikant 30 procent lichter en spaart 50 procent meer ruimte dan concurrerende producten.

De dunnere kabels kunnen in krappere bochten worden gebogen, terwijl meer kabels passen in een goot. Door het geringere gewicht zijn de kabels sneller te installeren. De kernen van de C-Lite bestaan uit vlamvertragend en halogeenvrij materiaal en de mantel uit Zerothal. Daarmee voldoet de kabel aan onder meer de normen van Det Norske Veritas Standard. Tot 600 volt en een temperatuur tussen min 30 en plus 90 graden Celsius weerstaan de kabels.

Reageer op dit artikel