nieuws

Bouwprojecten Sint Maarten stuiten op verzet

bouwbreed

philipsburg – De overheid van Sint Maarten lapt de eigen milieuwetgeving aan de laars door op grote schaal toestemming te geven voor bouwprojecten in Red Pond, even buiten de hoofdstad Philipsburg. Dit zeggen natuurbeschermingsorganisaties. Op het volgebouwde Sint Maarten zijn natuurgebieden schaars. Een van de weinige plaatsen waar de natuur het nog voor het zeggen […]

philipsburg – De overheid van Sint Maarten lapt de eigen milieuwetgeving aan de laars door op grote schaal toestemming te geven voor bouwprojecten in Red Pond, even buiten de hoofdstad Philipsburg. Dit zeggen natuurbeschermingsorganisaties.

Op het volgebouwde Sint Maarten zijn natuurgebieden schaars. Een van de weinige plaatsen waar de natuur het nog voor het zeggen heeft, is Red Pond aan de oostkust. Volgens de Nature Foundation een van de weinige onverstoorde kustgebieden. Maar de rust en schoonheid gaan ook daar verloren doordat op grote schaal bouwprojecten worden uitgevoerd, zo meent de stichting.

“In de afgelopen maanden heeft de overheid verschillende keren onnodig toestemming verleend voor de complete vernietiging van een aantal lagunes om plaats te maken voor woning- of commerciële bouwprojecten. Vogels, vissen en krabben zijn vermoord door bulldozers met het dichtgooien van de lagune. Ook komt de natuurlijke regenwateropvang uit de achterliggende heuvels in gevaar door de bouwprojecten.”

Reageer op dit artikel