nieuws

Almere kiest voor De Nieuwe Wereld

bouwbreed

bunnik – Na een Europese aanbesteding heeft De Nieuwe Wereld de ontwikkeling van de wijk Columbuskwartier-Oost in Almere gekregen. De Nieuwe Wereld is een samenwerkingsverband van BAM Vastgoed, De Alliantie en Heijmans-dochter Proper-Stok. Het is de eerste keer dat de gemeente het ontwikkelingsplan voor een nieuwe wijk met een tenderprocedure aanbesteedt. De Nieuwe Wereld is […]

bunnik – Na een Europese aanbesteding heeft De Nieuwe Wereld de ontwikkeling van de wijk Columbuskwartier-Oost in Almere gekregen. De Nieuwe Wereld is een samenwerkingsverband van BAM Vastgoed, De Alliantie en Heijmans-dochter Proper-Stok. Het is de eerste keer dat de gemeente het ontwikkelingsplan voor een nieuwe wijk met een tenderprocedure aanbesteedt.

De Nieuwe Wereld is na een prekwalificatie gekozen uit vijf partijen. De inzendingen zijn door de gemeente beoordeeld op de kwaliteit van het ontwerp en programma, financiën, visie op de samenwerking met de gemeente, de visie op collectief particulier opdrachtgeverschap en prijs-kwaliteitverhouding.

Het plan met vierhonderd woningen zitten, 120 kavels voor particulier opdrachtgeverschap, twee basisscholen, een sportzaal, zorgvoorzieningen, kinderopvang en buurtvoorzieningen, is ontworpen door bureau Palmboom & vd Bout uit Rotterdam. Voor de woningen en de scholen tekende bureau DP6 in Delft.

Reageer op dit artikel