nieuws

Actuator kan met weinig energie toe

bouwbreed

harlow – Servocell uit het Britse Harlow levert een piëzo-keramische actuator die via de leiding van een veldbus van energie wordt voorzien. Conventionele actuators schakelen door middel van een elektromagnetische spoel. Het systeem van Servocell verbruikt ongeveer eenhonderdste van de energie die een conventionele actuator nodig heeft. Volgens de Britse fabrikant komt het verbruik overeen […]

harlow – Servocell uit het Britse Harlow levert een piëzo-keramische actuator die via de leiding van een veldbus van energie wordt voorzien. Conventionele actuators schakelen door middel van een elektromagnetische spoel.

Het systeem van Servocell verbruikt ongeveer eenhonderdste van de energie die een conventionele actuator nodig heeft. Volgens de Britse fabrikant komt het verbruik overeen met dat van een led. Voeding via de buskabel spaart op bekabeling. De modules waarin de actuators worden gemonteerd bieden nog plaats voor een adresseerbare chip. Zo�n systeem kan bijvoorbeeld een elektrische installatie afschakelen als een te groot vermogen wordt afgenomen, (veiligheids)deuren openen of overdrukken afvoeren. Servocell verkreeg ruim 650 patenten op het systeem.

Reageer op dit artikel