nieuws

Watcher meldt op afstand positie machine

bouwbreed

barendrecht – Geen nieuw concept maar wel de betrouwbaarste methode om materieel op afstand en betaalbaar in de gaten te houden. Dat zegt Mobile Telematics uit Barendrecht van diens Watcher-volgsystemen.

Het systeem wordt op een bepaalde machine afgesteld en alarmeert bij diefstal, registreert het aantal draaiuren en houdt de algemene toestand van de machine bij. De Watcher waarschuwt onder meer via GPRS voor diefstal.

Het alarm wordt gegenereerd in de zogeheten Watcherbox die bijvoorbeeld in de cabine wordt gemonteerd. Het systeem kan ook waarschuwen voor onder meer een lage oliedruk, een hoge koelwatertemperatuur en te weinig brandstof in de tank. Het toestel legt de gereden route vast en meldt de actuele positie. Voor het binnenhalen van de signalen installeert de gebruiker het programma Watcherbase op zijn pc. De meldingen kunnen ook vanaf elke computer na het ingeven van een wachtwoord op een speciale internetpagina worden nageslagen. Informatie wordt ook met behulp van sms naar een zaktelefoon gestuurd.

De volgsystemen zijn modulair opgebouwd uit componenten van VDO Siemens. Mobile Telematics stelt de Watcherbox samen en regelt die in. Met dat laatste maakt het bedrijf het systeem �slim� zodat het alleen onder bepaalde omstandigheden in werking komt. De software draait volgens de leverancier uit Barendrecht op vrijwel elke computer met een internetaansluiting.

Het systeem bepaalt de positie van een machine tot op enkele meters nauwkeurig aan de hand van GPS-coördinaten. Zogeheten geofencing geeft een extra waarborg tegen diefstal. De machine verstuurt automatisch een alarm zodra die een geselecteerd gebied verlaat.

Reageer op dit artikel