nieuws

VWS onderhoudt wegennet Alberta

bouwbreed

rotterdam – Volker Wessels-dochter Volker Stevin Contracting onderhoudt de komende zes jaar het zuidelijke deel van het wegennet van Alberta. Het bedrijf doet dit in opdracht van deze Canadese provincie.

Het gaat in totaal om 8000 kilometer wegen in een gebied van 83.000 hectare. Met het contract is 200 miljoen euro gemoeid.

Het wegennet in Alberta heeft het zwaar te verduren. Scheuren ontstaan in het wegdek omdat dit jaarlijks 150 keer opvriest en ontdooit. Jaarlijks worden ook nog eens ruim 3100 kadavers van groot wild, herten en beren, geruimd. Het contract biedt direct werk aan 270 medewerkers die vanaf 32 locaties met 150 sneeuwschuivers en ander materieel het grootschalig onderhoud verzorgen.

Uit onderzoek blijkt dat deze vorm van geprivatiseerd wegenbeheer de overheid ruim 20 procent aan besparingen oplevert. “We optimaliseren het proces steeds verder wat tot besparingen leidt. Het is een goed voorbeeld van een win-winsituatie. De opdrachtgever heeft financieel voordeel en wij een meerjarig contract en een continue en langdurige vaste inkomensstroom”, vertelt A. de Jong, lid van de Raad van Bestuur van Volker Wessels.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels