nieuws

Voor nieuwe wijk Groningen 7 miljoen

bouwbreed

groningen – Het ministerie van VROM investeert 7 miljoen euro in de ontwikkeling van het gebied rondom het Groningse station Europapark. Het Europapark is een nabij het stadscentrum gelegen nieuwe wijk die momenteel wordt ontwikkeld. Het bestaat onder meer uit een multifunctioneel stadion, kantoren en woningen en een station met onderdoorgang. “Uit oogpunt van kwaliteit […]

groningen – Het ministerie van VROM investeert 7 miljoen euro in de ontwikkeling van het gebied rondom het Groningse station Europapark.

Het Europapark is een nabij het stadscentrum gelegen nieuwe wijk die momenteel wordt ontwikkeld. Het bestaat onder meer uit een multifunctioneel stadion, kantoren en woningen en een station met onderdoorgang. “Uit oogpunt van kwaliteit en veiligheid draagt minister Dekker van VROM bij aan de realisatie van een bredere tunnel dan standaard is voorzien”, aldus het ministerie. “De bijdrage van VROM is eveneens bestemd voor een kwalitatieve invulling van de openbare ruimte rondom het station. Daarbij valt te denken aan pleinen met diverse voorzieningen.”

De totale gemeentelijke investering in het project Europapark bedraagt 148 miljoen euro.

Reageer op dit artikel