nieuws

Vijf woontorens erbij op Wilhelminapier Rotterdam

bouwbreed Premium

ROTTERDAM – De gemeente Rotterdam heeft een overeenkomst getekend met drie projectontwikkelaars over de ontwikkeling van de zuidzijde van de Wilhelminapier. Hier komen vijf woontorens met zevenhonderd woningen.

Langs het water van de Rijnhaven verrijzen tussen het Luxor Theater en Montevideo vijf woongebouwen met koop- als huurappartementen. Vesteda ontwikkelt de torens Havanna en New Orleans, elk 150 meter hoog worden. Havanna is een ontwerp van het Spaanse architectenbureau Cruz y Ortiz; New Orleans is ontworpen door de Portugese architect lvaro Siza.

Ernaast realiseren Rabo Vastgoed en Johan Matser Projectontwikkeling drie torens San Francisco, Boston en Philadelphia, elk 70 meter hoog. Cruz y Ortiz gaan mogelijk ook deze gebouwen ontwerpen. Johan Matser en Rabo Vastgoed hebben de rol overgenomen van TRS Ontwikkeling, dat samen met Vesteda aan de wieg stond van het totale plan.

De bouw van Havanna begint medio volgend jaar. Oplevering gebeurt in 2009. De laatste overlevering is voorzien in 2012/2013.

De partijen investeren ongeveer 250 miljoen euro in de ontwikkeling van het gebied.

Reageer op dit artikel