nieuws

Vestia hervat bouw Haags Strijkijzer

bouwbreed Premium

den haag – Woningcorporatie Vestia is met Boele & Van Eesteren in zee gegaan voor de realisatie van Het Strijkijzer, de 130 meter hoge woontoren aan het Rijswijkseplein in Den Haag. De bouw wordt eind juli hervat. Aannemer Boele & Van Eesteren begint dan met de inrichting van de bouwplaats en de voorbereidingen. De heiwerkzaamheden […]

den haag – Woningcorporatie Vestia is met Boele & Van Eesteren in zee gegaan voor de realisatie van Het Strijkijzer, de 130 meter hoge woontoren aan het Rijswijkseplein in Den Haag. De bouw wordt eind juli hervat.

Aannemer Boele & Van Eesteren begint dan met de inrichting van de bouwplaats en de voorbereidingen. De heiwerkzaamheden vinden plaats na de zomer.

Vestia Den-Haag Zuid-Oost had eerder het contract met Heijmans “in goed overleg” ontbonden omdat de samenwerking eind oktober vorig jaar niet meer opleverde wat ervan werd verwacht. “En dan kun je beter uit elkaar gaan”, stelde Vestia-directeur R. van Eijkeren toen.

Het Strijkijzer telt 42 verdiepingen en wordt gebouwd tussen het Sigma-gebouw, De Struijk en De Ellips. Er komen 351 woningen, waarvan er zo�n driehonderd zijn bestemd voor jongeren. In de onderste verdiepingen komen onder andere een grand café, een wasserette voor bewoners en werkruimten. Op de topetage komt een panoramaterras met uitzicht over Den Haag en wijde omgeving. Het gebouw heeft vijf liften, een grote fietsenstalling en is voorzien van de laatste technologische snufjes.

Reageer op dit artikel