nieuws

Vertraging IJburg minimaal twee jaar

bouwbreed

AMSTERDAM – De vertraging van de aanleg van de Amsterdamse wijk IJburg loopt op tot minimaal twee jaar. Dat maakte de gemeente gisteren bekend. Eerder was geschat dat die vertraging door een afwijzing van de Raad van State zou oplopen tot minimaal anderhalf jaar. De verlenging komt door het besluit van de gemeente om een […]

AMSTERDAM – De vertraging van de aanleg van de Amsterdamse wijk IJburg loopt op tot minimaal twee jaar. Dat maakte de gemeente gisteren bekend. Eerder was geschat dat die vertraging door een afwijzing van de Raad van State zou oplopen tot minimaal anderhalf jaar.

De verlenging komt door het besluit van de gemeente om een nieuwe milieurapportage te houden voor de bouw van de tweede fase van de nieuwbouwwijk.

Om te voorkomen dat de Raad van State het bestemmingsplan opnieuw afwijst, wil de gemeente liever een nieuw rapport over de effecten op milieu, natuur en luchtkwaliteit van de bouw opstellen dan het bestaande milieurapport uit 1996 vernieuwen. De Raad van State wees in november 2004 het bestemmingsplan voor de uitbreiding van IJburg af, omdat de gemeente de gevolgen voor het milieu in het IJmeer onvoldoende had onderzocht. De bouw van 8500 woningen op kunstmatige eilanden in het IJmeer zou een bedreiging vormen voor de vogelpopulatie in het meer.

De verwachting is dat het rapport in de eerste helft van 2006 wordt afgerond. De gemeente hoopt dan begin 2007 te kunnen beginnen met het opspuiten van land voor de laatste vier eilanden van IJburg. (anp)

Reageer op dit artikel