nieuws

Verbouwing museum Breda zit tegen

bouwbreed

breda – De verbouwing van cultureel centrum de Beyerd tot nationaal museum voor grafische vormgeving loopt opnieuw vertraging op. De bestuursrechter in Breda heeft het beroep van de Bredase Erfgoed Stichting (Bres) tegen de monumentenvergunning voor het verbouwen van museum gegrond verklaard. In de bouwplannen moet de achterbouw van het huidige gebouw wijken voor het […]

breda – De verbouwing van cultureel centrum de Beyerd tot nationaal museum voor grafische vormgeving loopt opnieuw vertraging op. De bestuursrechter in Breda heeft het beroep van de Bredase Erfgoed Stichting (Bres) tegen de monumentenvergunning voor het verbouwen van museum gegrond verklaard. In de bouwplannen moet de achterbouw van het huidige gebouw wijken voor het nieuwe landelijke museum. Bres is daar fel tegen gekant.

De precieze motivering van de rechter is pas over twee weken bekend. Waarschijnlijk heeft de beslissing te maken met het feit dat de gemeente geen bouwhistorisch onderzoek heeft verricht. Dat was ook de kern van het bezwaar van Bres. Vooruitlopend op de motivering van de rechter doet het college alvast bouwhistorisch onderzoek om de monumentenvergunning alsnog te krijgen.

Reageer op dit artikel