nieuws

Veilige afdichting met drukcompensatie

bouwbreed

den haag – Eriks in Alkmaar levert van Freudenberg afdichtingen voor hydraulische cilinders met een automatische drukcompensatie. Afdichters van plunjers in hydraulische cilinders bestaan doorgaans uit een primaire en een secundaire afdichting. Onder omstandigheden kan de druk tussen de twee afdichtingen toenemen. Als de druk in de ruimte tussen de twee afdichtingen boven die in […]

den haag – Eriks in Alkmaar levert van Freudenberg afdichtingen voor hydraulische cilinders met een automatische drukcompensatie. Afdichters van plunjers in hydraulische cilinders bestaan doorgaans uit een primaire en een secundaire afdichting. Onder omstandigheden kan de druk tussen de twee afdichtingen toenemen.

Als de druk in de ruimte tussen de twee afdichtingen boven die in de hydraulische cilinder komt, kan de primaire afdichting vervormen en kapotgaan. De gepatenteerde Omega OMS-MR PR en Omega OMS-S PR voorkomen dat de druk te hoog oploopt. De beveiliging bestaat uit een gat met een diameter van minder dan een millimeter dat onder een hoek door de primaire afdichting is geboord.

Reageer op dit artikel