nieuws

USP Vastgoed wil villapark aan kust

bouwbreed

hoorn – USP Vastgoed uit Hoorn heeft bij de gemeente Zijpe een plan ingediend voor de ontwikkeling van vijftig tot zestig villas aan de zuidzijde van Groote Keeten, een buurtschap aan de Noordzeekust in de kop van Noord-Holland.

De vastgoedontwikkelaar realiseert zich dat het villapark niet helemaal aansluit bij het geldende bestemmingsplan, maar omdat het plan betrekkelijk kleinschalig is en het geen inbreuk doet aan het landschappelijk karakter rond het dorp, denkt USP op medewerking van de gemeente te kunnen rekenen.

Het park omvat de bouw van 55 villa�s op kavels van 500 tot 600 vierkante meter. In de ontwikkeling van het villapark kan ook de reguliere woningbouw voor eigen inwoners van Groote Keeten worden betrokken. In dat geval wordt het aantal villa�s kleiner.

De plannen zijn voorgelegd aan de dorpsraad Callantsoog/Groote Keeten en daar met enige verbazing ontvangen. De dorpsraad voelt zich “een beetje overvallen”, reageert Q. Tepas. “Het is natuurlijk wéér een bungalowpark erbij. De gevolgen daarvan willen we goed op een rijtje zetten. Aan de andere kant is het aspect van sociale woningbouw bijzonder aantrekkelijk.”

Reageer op dit artikel