nieuws

Top DIM Vastgoed wijst bieding van Homburg Invest af

bouwbreed

rotterdam – De top van DIM Vastgoed vindt het bod van Homburg Invest op alle aandelen van het vastgoedfonds te laag om serieus te nemen. Dat heeft het bedrijf gisteren laten weten.

Volgens DIM Vastgoed heeft Homburg een bod neergelegd van 17,29 dollar per aandeel in contanten en 18,08 dollar als de aandeelhouder opteert voor 50 procent contant en 50 procent aandelen Homburg. Het bod bedraagt 18,86 dollar als de gehele betaling in aandelen kan plaatsvinden.

De geboden prijs per aandeel in contanten ligt onder waarde van DIM Vastgoed van 17,41 dollar en onder de slotkoers van woensdag van 18 dollar. Directie en commissarissen van DIM Vastgoed bestempelen het bod derhalve als te laag en onthouden hun steun. De onderneming acht het bod “niet in het belang van de aandeelhouder”.

Het verschil tussen de prijs van de bieding en de beurswaarde van DIM Vastgoed is in de ogen van het fonds bovendien zo groot dat verdere praten met Homburg geen zin heeft. “Besloten is dat een naar verwachting aanzienlijke investering van tijd en geld in verdere gesprekken of onderhandelingen niet gerechtvaardigd is”, aldus DIM Vastgoed.

Het bedrijf zegt regelmatig benaderd te worden door partijen die de beleggingsportefeuille van DIM Vastgoed willen overnemen. Met aandeelhouders is afgesproken dat de directie alleen ingaat op biedingen “met een zodanige prijs-range dat recht wordt gedaan aan de waarde van de portefeuille”. DIM Vastgoed benadrukt evenwel dat geen actief beleid wordt gevoerd op verkopen van de vennootschap.

Homburg Invest maakte eerder deze maand bekend een bod te willen uitbrengen op DIM Vastgoed, dat zestien winkelcentra in het zuidoosten van de VS in portefeuille heeft. Homburg Invest is in Canada gevestigd en wordt geleid door R. Homburg, voormalig topman van vastgoedfonds Uni-Invest.

Reageer op dit artikel