nieuws

Sterling levert automatische rem voor materieel

bouwbreed Premium

crewkerne – Sterling Hydraulics ontwikkelde een nieuwe reeks automatisch geregelde remsystemen voor zwaar materieel. Die maken gebruik van de hydraulische pomp in de machine en werken onder een druk tot 200 bar.

Het systeem van de fabrikant uit het Britse Crewkerne past op bestaande hydraulische installaties.

De gebruiker kan aangeven aan welke specificaties de reminstallatie van Sterling moet voldoen. Het CE-gemarkeerde systeem is beveiligd tegen de gevolgen van bijvoorbeeld scheurende slangen. De accumulators zijn bij het laden beproefd tot 100 bar en bij het ontladen tot 140 bar.

Sterling publiceert de meetgegevens in een document dat geïnteresseerden kunnen opvragen. Uit de proeven blijkt dat er geen pieken in de druk ontstaan. De werking ondervindt geen invloed van schommelingen in de bedrijfstemperatuur. De kleppen hebben de vorm van een cartridge. Dat beperkt de kans op lekken en vergt minder leidingwerk.

Accumulator

Zwaar materieel is doorgaans te groot om met een conventionele hydraulische installatie te kunnen remmen. Een hydraulische accumulator biedt dan uitkomst. Zo�n accumulator bestaat uit een drukvat gevuld met stikstof. De stikstof wordt door de hydraulische pomp automatisch onder druk gehouden. Zolang de machine draait, levert de pomp remkracht. Ook als de motor stilstaat houdt het vat voldoende druk om nog enkele keren te kunnen remmen. Het aantal malen dat het vat wordt �geladen�, vermindert evenwel de werkdruk in de rest van het hydraulische systeem. Vaak worden de voor- en achterwielen van zwaar materieel apart beremd. Twee accumulators verdubbelen dan de problemen die zich rond een enkelvoudig systeem voordoen. Elke accumulator wordt om die reden apart geladen.

Reageer op dit artikel