nieuws

Spoor Maas voert naar Staalbankiers

bouwbreed Premium

den haag – Het OM verdenkt medewerkers van Staalbankiers van handel met voorkennis in het vastgoedfonds VHS van Ed Maas. De fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD heeft met veertig man het Haagse hoofdkantoor van de bank doorzocht en delen van de administratie meegenomen. Volgens het OM paste de doorzoeking in een breder onderzoek naar mogelijke handel met […]

den haag – Het OM verdenkt medewerkers van Staalbankiers van handel met voorkennis in het vastgoedfonds VHS van Ed Maas. De fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD heeft met veertig man het Haagse hoofdkantoor van de bank doorzocht en delen van de administratie meegenomen. Volgens het OM paste de doorzoeking in een breder onderzoek naar mogelijke handel met voorkennis rond VHS. Dat onderzoek loopt al sinds begin dit jaar en richt zich vooral op de vraag in hoeverre onroerend goed-magnaat Maas betrokken is geweest bij de transacties waarmee zakenpartner Eddy de Kroes enkele jaren geleden een belang van 10 procent in VHS wist op te bouwen. Het OM vermoedt dat Maas de koers van VHS manipuleerde door in het geheim te handelen voor rekening van een vennootschap van De Kroes. Maas zou daarbij geholpen zijn door medewerkers van Staalbankiers.

Reageer op dit artikel