nieuws

Schaderegeling Grensmaas beter

bouwbreed Premium

roermond – De provincie Limburg verzet zich niet langer tegen de uitvoering van het project Grensmaas, nu daarvoor een betere schaderegeling is afgesproken. Dat heeft de Limburgse gedeputeerde M. Vestjens laten weten. In de eerdere afspraken gold een regeling waarbij eigenaren die meer dan 30.000 euro schade hadden, zelf moesten aantonen dat dit door baggerwerk […]

roermond – De provincie Limburg verzet zich niet langer tegen de uitvoering van het project Grensmaas, nu daarvoor een betere schaderegeling is afgesproken. Dat heeft de Limburgse gedeputeerde M. Vestjens laten weten.

In de eerdere afspraken gold een regeling waarbij eigenaren die meer dan 30.000 euro schade hadden, zelf moesten aantonen dat dit door baggerwerk kwam. Dat was voor de provincie onaanvaardbaar. Nu is dit bedrag verhoogd naar 50.000 euro. Bij schade boven dat bedrag, kunnen mensen advies inwinnen van deskundigen. Die stellen na gratis onderzoek een rapport op. Daarnaast streeft de provincie naar een collectieve rechtsbijstand voor huiseigenaren langs de Grensmaas.

Reageer op dit artikel