nieuws

Ruim 7 miljoen voor Maasterras Dordrecht

bouwbreed

den haag – Het project Maasterras in Dordrecht krijgt 7,2 miljoen euro subsidie van het ministerie van VROM. Het geld komt uit het Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK), waar gemeenten een beroep op kunnen doen. Het Maasterras is onderdeel van Ontwikkel(de) Spoorzone Dordrecht, waarin die gemeente samenwerkt met Zwijndrecht. Voor de zone rond het spoor […]

den haag – Het project Maasterras in Dordrecht krijgt 7,2 miljoen euro subsidie van het ministerie van VROM. Het geld komt uit het Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK), waar gemeenten een beroep op kunnen doen.

Het Maasterras is onderdeel van Ontwikkel(de) Spoorzone Dordrecht, waarin die gemeente samenwerkt met Zwijndrecht. Voor de zone rond het spoor tussen beide plaatsen zijn verschillende plannen gemaakt, waarin verkeer, bedrijventerreinen, voorzieningen, wonen en groen worden geïntegreerd.

Bij Maasterras gaat het om een herinrichting van de ruimte voor de bouw van woningen, kantoren, bedrijven en detailhandel. Door de aanleg van terrassen kunnen auto�s onder het nieuwe maaiveld worden geparkeerd, waardoor zo�n 60 procent van de ruimte overblijft voor groen en water.

Het geld van het ministerie van VROM is bestemd voor een nieuwe verkeersafwikkeling die de milieuhinder verminderd en de kans op ongelukken voor omwonenden doet afnemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels