nieuws

Rotterdam wil oplossing luchtkwaliteit

bouwbreed Premium

rotterdam – Voor het verbeteren van de luchtkwaliteit is het noodzakelijk dat gemeenten meer middelen en mogelijkheden krijgen. Dit schrijft B en W in een brief aan staatssecretaris Van Geel (milieu). Het college stelt dat het ontwerpbesluit luchtkwaliteit onvoldoende duidelijkheid geeft over hoe met woningbouw en luchtkwaliteit moet worden omgegaan. Momenteel wordt de norm voor […]

rotterdam – Voor het verbeteren van de luchtkwaliteit is het noodzakelijk dat gemeenten meer middelen en mogelijkheden krijgen.

Dit schrijft B en W in een brief aan staatssecretaris Van Geel (milieu). Het college stelt dat het ontwerpbesluit luchtkwaliteit onvoldoende duidelijkheid geeft over hoe met woningbouw en luchtkwaliteit moet worden omgegaan.

Momenteel wordt de norm voor fijn stof in heel Rotterdam overschreden. Indien geen oplossing wordt gevonden, vreest Rotterdam een totale stop op de bouw en aanleg van woningen, infrastructuur, kantoren en bedrijventerreinen.

De te starre uitleg van de luchtkwaliteitsnormen kan op termijn verstrekkende gevolgen hebben voor de ontwikkeling van Rotterdam.

Reageer op dit artikel