nieuws

Rijn-Gouwelijn miljoenen duurder

bouwbreed Premium

DEN HAAG – De kosten voor de bouw van de Rijn-Gouwe-lijn, de sneltram tussen Gouda en Leiden, lopen met enkele tientallen miljoenen euro�s op. Nieuwe ramingen gaan ervan uit dat de totale investering stijgen van 240 naar 291 miljoen euro. Dit heeft een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland gisteren gezegd. De kostenstijgingen komen door inflatiecorrectie […]

DEN HAAG – De kosten voor de bouw van de Rijn-Gouwe-lijn, de sneltram tussen Gouda en Leiden, lopen met enkele tientallen miljoenen euro�s op. Nieuwe ramingen gaan ervan uit dat de totale investering stijgen van 240 naar 291 miljoen euro. Dit heeft een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland gisteren gezegd.

De kostenstijgingen komen door inflatiecorrectie en beter inzicht in de projectontwikkeling. De lijn moet in 2010 klaar zijn. De woordvoerder sluit niet uit dat het bedrag hierdoor nog hoger wordt. De extra kosten komen voor een groot deel op het bordje van de provincie, als risicodrager van het project. Haar bijdrage stijgt van 50 naar 80 miljoen euro. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat doneert niet meer 140 miljoen, maar past wel de inflatiecorrectie toe. Gemeenten die langs de lijn liggen, hebben samen 50 miljoen uitgetrokken.

Reageer op dit artikel