nieuws

Regio Utrecht stopt geld in bereikbaarheid

bouwbreed

utrecht – Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft 20 miljoen euro beschikbaar gesteld voor verbetering van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in de regio Utrecht. Ook de doorstroming van autoverkeer en openbaar vervoer wordt hiermee ondersteund. Van het bedrag is 2,6 miljoen euro bestemd voor lokale verkeers- en vervoersprojecten. Verder gaat 17,4 miljoen euro naar geselecteerde […]

utrecht – Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft 20 miljoen euro beschikbaar gesteld voor verbetering van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in de regio Utrecht. Ook de doorstroming van autoverkeer en openbaar vervoer wordt hiermee ondersteund.

Van het bedrag is 2,6 miljoen euro bestemd voor lokale verkeers- en vervoersprojecten. Verder gaat 17,4 miljoen euro naar geselecteerde projecten en programma�s, die bijdragen aan de uitvoering van het Regionaal Verkeers- en Vervoer Plan (RVVP). Daarnaast is tot 2009 jaarlijks nog eens 25 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV).

Het BRU, een samenwerkingsverband van de gemeente Utrecht en negen omliggende gemeenten, geeft binnen het budget prioriteit aan stimulering van het fietsgebruik: fietspaden, veilige fietsenstallingen en de aanpak van �black spots�.

Voor de doorstroming van het autoverkeer en het openbaar vervoer wordt geld beschikbaar gesteld voor Houten (rondweg), Utrecht (Europalaan) en Nieuwegein (routes naar het centrum). De belangrijkste bijdrage voor het openbaar vervoer gaat naar het HOV.

Reageer op dit artikel