nieuws

Regelaar genomineerd voor onderscheiding

bouwbreed

delft – De binnenklimaatregelaar Comforte CX van Priva Building Intelligence uit Delft is in de categorie producten genomineerd voor de ETOP Award 2005. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest innovatieve elektrotechnische producten en projecten.

De Comforte CX regelt het klimaat in elke ruimte afzonderlijk door middel van verwarmen, koelen en ventileren. Het systeem bestuurt ook direct de verlichting en de zonwering. De modulaire regelaar is bedoeld voor onder meer werk- en verblijfsruimten zoals kantoren, zorginstellingen of hotels.

De integratie van werktuigkundige en elektrotechnische disciplines levert volgens Priva veel voordelen op. Door de integratie ontstaat een beter afgestemde regeling en dus een hoger individueel comfort. De bediening loopt over één kastje. Dat is overzichtelijk voor de gebruiker, vindt de producent uit Delft, spaart ruimte en verlaagt installatie- en energiekosten.

Voor de installatie van de gebouwbeheersystemen werkt Priva samen met Priva Partners; een groep van ruim zestig installateurs en regeltechnische bedrijven met een certificaat voor het verwerken van producten van Priva. Dit netwerk bestaat dit jaar 12,5 jaar. Voor de oprichting van het partnersysteem voerde Priva zelf de projecten uit en was producent én installateur. De partnerbedrijven krijgen in één keer de gehele projectportefeuille toebedeeld. Priva voert zelf geen projecten meer uit.

Reageer op dit artikel