nieuws

Raadslid veroordeeld voor valse referenties

bouwbreed

assen – Een VVD-raadslid uit de gemeente Borger-Odoorn is dinsdag door de rechtbank in Assen voor oplichting veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, waarvan zestig uur voorwaardelijk. Ondernemer G. van der L. uit Borger tekende in april vorig jaar vervalste referenties op briefpapier van de gemeente Hoogeveen. Met de documenten wisten twee groenbedrijven bij […]

assen – Een VVD-raadslid uit de gemeente Borger-Odoorn is dinsdag door de rechtbank in Assen voor oplichting veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, waarvan zestig uur voorwaardelijk. Ondernemer G. van der L. uit Borger tekende in april vorig jaar vervalste referenties op briefpapier van de gemeente Hoogeveen. Met de documenten wisten twee groenbedrijven bij het ministerie van Defensie gezamenlijk een opdracht binnen te slepen voor het onderhoud van militaire terreinen in heel Drenthe. Een branchegenoot stapte naar de rechter. Intern onderzoek door de gemeente Hoogeveen bracht de fraude aan het licht.

Reageer op dit artikel