nieuws

Provincie akkoord met Wieringerrandmeer

bouwbreed Premium

haarlem – Na de gemeenten Wieringen en Wieringermeer is nu ook de provincie akkoord met de plannen voor de aanleg van het Wieringerrandmeer. Het meer geeft Wieringen zijn oude status terug: die van een eiland. De plas ligt ingeklemd tussen het Amstelmeer en het IJsselmeer. Rondom het meer moeten binnen 25 jaar ruim achttienhonderd woningen […]

haarlem – Na de gemeenten Wieringen en Wieringermeer is nu ook de provincie akkoord met de plannen voor de aanleg van het Wieringerrandmeer. Het meer geeft Wieringen zijn oude status terug: die van een eiland. De plas ligt ingeklemd tussen het Amstelmeer en het IJsselmeer. Rondom het meer moeten binnen 25 jaar ruim achttienhonderd woningen staan. De kosten bedragen ruim 350 miljoen euro. De helft van dit bedrag betaalt Lago Wirense, een bouwconsortium van Volker Wessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Nederland, Boskalis en Witteveen+Bos. De andere helft moet komen van de provincie, de gemeenten en eventueel het Rijk. Begin 2006 moet er een getekende samenwerkingsovereenkomst liggen.

Reageer op dit artikel