nieuws

ProRail wil commissie voor bemiddeling

bouwbreed

utrecht – ProRail stelt de vakbonden voor een speciale commissie te benoemen om een uitweg te vinden in het cao-conflict. Het driemanschap zou moeten bestaan uit vertegenwoordigers van beide partijen plus een door vakbonden en ProRail te accepteren onafhankelijk voorzitter. Doelstelling is te komen tot een bindend advies. ProRail ziet de commissie als laatste redmiddel […]

utrecht – ProRail stelt de vakbonden voor een speciale commissie te benoemen om een uitweg te vinden in het cao-conflict. Het driemanschap zou moeten bestaan uit vertegenwoordigers van beide partijen plus een door vakbonden en ProRail te accepteren onafhankelijk voorzitter. Doelstelling is te komen tot een bindend advies.

ProRail ziet de commissie als laatste redmiddel om op 17 juni een spoorwegstaking te voorkomen. De spoorbeheerder noemt de dreigende schade van Nederland door het loonconflict gezien de publieke functie van ProRail buitengewoon zwaar.

FNV Bondgenoten heeft het eindbod van ProRail verworpen en treft voorbereidingen voor een 24-uursstaking op 17 juni. CNV roept de spoorbeheerder op met een van realiteitszin getuigend tegenbod te komen om de staking te vermijden.

Reageer op dit artikel