nieuws

Plan voor 15.000 leer-werkbanen

bouwbreed

den haag – De ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs willen de komende twee jaar 15.000 leer-werktrajecten realiseren in diverse bedrijfstakken, waaronder de bouw. Werkgevers en werknemers in de bouwsector kunnen bij de ministeries hulp krijgen om dergelijke trajecten in gang te zetten. De ministeries hebben een projectgroep in het leven geroepen die werkgevers, werknemers, […]

den haag – De ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs willen de komende twee jaar 15.000 leer-werktrajecten realiseren in diverse bedrijfstakken, waaronder de bouw. Werkgevers en werknemers in de bouwsector kunnen bij de ministeries hulp krijgen om dergelijke trajecten in gang te zetten.

De ministeries hebben een projectgroep in het leven geroepen die werkgevers, werknemers, werkzoekenden, onderwijsinstellingen en gemeenten gaat stimuleren om in leer-werktrajecten te investeren. De projectgroep kan bemiddelen tussen werkgevers en opleidingen en helpen bij de aanvraag van Europese subsidies.

Bij de presentatie van het plan van aanpak “een leven lang leren” wezen de ministeries er afgelopen week op dat de kennis van werknemers vaak veel hoger ligt dan gedacht, maar dat daarvoor de erkenning in de vorm van diploma�s ontbreekt.

“Iemand met alleen een lagereschoolopleiding kan zich ontwikkelen tot een geweldig vakman. Maar als dat niet op een papiertje staat en hij wordt ontslagen, staat hij met lege handen als hij probeert weer aan de slag te komen”, aldus staatssecretaris M. rutte (onderwijs).

Werknemers in een leer- werktraject kunnen instromen op mbo of hbo-niveau en een internationaal erkend diploma behalen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels