nieuws

Peijs belooft Zeeland studie naar N59

bouwbreed Premium

middelburg – Er komt een studie naar de knelpunten op de N59 tussen Bruinisse en Hellegatsplein. Dat heeft minister Peijs van Verkeer en Waterstaat toegezegd bij de opening van de tweede brug bij Bruinisse. Na de zomer gaan de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Rijkswaterstaat praten over de opzet. De verbinding vormt voor de regio “het […]

middelburg – Er komt een studie naar de knelpunten op de N59 tussen Bruinisse en Hellegatsplein. Dat heeft minister Peijs van Verkeer en Waterstaat toegezegd bij de opening van de tweede brug bij Bruinisse. Na de zomer gaan de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Rijkswaterstaat praten over de opzet.

De verbinding vormt voor de regio “het laatste grootste infrastructurele knelpunt”, verklaart de Zeeuwse gedeputeerde T. Poppelaars. Een dergelijk onderzoek staat al jarenlang op het verlanglijstje van de provincie Zeeland. Poppelaars noemt de toezegging dan ook “een stap in de goede richting”. Door de komst van de nieuwe brug bij Bruinisse zal de doorstroming op de weg waarschijnlijk een stuk verbeteren, maar de gedeputeerde verwacht niet dat de problemen hiermee zijn opgelost. Zeeland wil het liefst een gedeeltelijke of gehele verdubbeling van het tracé. Of dat nodig is, moet uit het onderzoek blijken.

Reageer op dit artikel