nieuws

Pas op de plaats voor windparken Noordzee

bouwbreed Premium

den haag – Staatssecretaris Schultz van Haegen (water) schort het verlenen van een vergunning voor de aanleg van windturbineparken op zee drie maanden op. De minister van Economische Zaken kondigde al eerder aan dat hij de subsidies voor deze windturbineparken tijdelijk staakt. Het Rijk is overdonderd door de 78 ruimteclaims voor windparken in de Noordzee. […]

den haag – Staatssecretaris Schultz van Haegen (water) schort het verlenen van een vergunning voor de aanleg van windturbineparken op zee drie maanden op. De minister van Economische Zaken kondigde al eerder aan dat hij de subsidies voor deze windturbineparken tijdelijk staakt.

Het Rijk is overdonderd door de 78 ruimteclaims voor windparken in de Noordzee. Zes bedrijven hebben vergunning aangevraagd voor de aanleg van 48 windturbineparken op zee.

Die hoeveelheid aanvragen maken het volgens de staatssecretaris onmogelijk om de procedures op een correcte manier af te handelen. Schultz wil extra tijd om de initiatieven op een rij te zetten en te bestuderen wat het meest realistische varianten zijn.

Reageer op dit artikel