nieuws

Oplopende voorraad noopt Mittal tot minder productie

bouwbreed

rotterdam – Mittal Steel schroeft in navolging van de concurrentie zijn staalproductie terug om de oplopende voorraden het hoofd te bieden. Eerder al kondigden Europese staalproducenten, waaronder het Brits-Nederlandse Corus, productieverlagingen aan. Mittal Steel, �s werelds grootste staalproducent, wil zijn productie in het derde kwartaal met 1 miljoen ton terugbrengen, ofwel met bijna 2,5 procent […]

rotterdam – Mittal Steel schroeft in navolging van de concurrentie zijn staalproductie terug om de oplopende voorraden het hoofd te bieden. Eerder al kondigden Europese staalproducenten, waaronder het Brits-Nederlandse Corus, productieverlagingen aan.

Mittal Steel, �s werelds grootste staalproducent, wil zijn productie in het derde kwartaal met 1 miljoen ton terugbrengen, ofwel met bijna 2,5 procent op jaarbasis. In het tweede kwartaal verlaagde Mittal Steel ook al zijn productie met ongeveer 1 miljoen ton.

Vooral de vraag naar staal in Europa en in de Verenigde Staten laat de eerste tekenen van zwakte zien sinds de opleving vorig jaar zomer.

De opgelopen voorraden in met name de auto- en bouwsector worden daarom afgebouwd. De verwachting in de staalsector is dan ook dat de Chinese vraag naar staal, goed voor circa eenderde van de wereldwijde vraag, net als vorig jaar de motor blijft op de wereldwijde staalmarkt. Deze groeide vorig jaar met 8 procent, terwijl voor dit jaar een groei wordt voorzien van 4 procent.

Reageer op dit artikel