nieuws

Omzet van bouwer Bouygues valt 8 procent hoger uit

bouwbreed

parijs – De omzet van het Franse bouwbedrijf Bouygues is het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 1,3 miljard euro. Het volume van de onderneming is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, daarmee 8 procent hoger uitgevallen. De omzet van de vastgoedtak van het Bouygues-concern steeg met een kwart naar 333 miljoen euro. […]

parijs – De omzet van het Franse bouwbedrijf Bouygues is het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 1,3 miljard euro. Het volume van de onderneming is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, daarmee 8 procent hoger uitgevallen. De omzet van de vastgoedtak van het Bouygues-concern steeg met een kwart naar 333 miljoen euro.

Ook de wegenbouwers van Bouygues breidde de afgelopen drie maanden de omzet uit. Het volume van de divisie nam met 6 procent toe en groeide naar 1,4 miljard euro. De concernleiding volgt met belangstelling de plannen van de Franse regering om snelwegen die staatseigendom zijn te privatiseren. “Het onderwerp wordt bekeken en de Groep zal inspelend op de voorwaarden van de overheid een beslissing nemen”, zo laat de directie van het concern in een persbericht weten. De omzet van Bouygues� mobiele telefonie-tak nam met 5 procent toe en steeg naar 1,0 miljard euro. Grootaandeelhouder BNP Paribas heeft Bouygues laten weten van zijn aandeel van 6,5 procent in de telecomonderneming af te willen. De aandelen hebben een waarde van bijna een half miljard euro.

Reageer op dit artikel