nieuws

OM leidt onderzoek explosie NAM-terrein

bouwbreed

warffum – Het Openbaar Ministerie in Groningen stelt een juridisch onderzoek in naar de oorzaak van de explosie op het NAM-terrein in het Groningse dorp Warffum. Ook de Mijnbouwinspectie en de Arbeidsinspectie houden gezamenlijk een eigen onderzoek naar de oorzaak van de explosie. De eerste resultaten worden binnen een paar weken verwacht. De explosie vond […]

warffum – Het Openbaar Ministerie in Groningen stelt een juridisch onderzoek in naar de oorzaak van de explosie op het NAM-terrein in het Groningse dorp Warffum. Ook de Mijnbouwinspectie en de Arbeidsinspectie houden gezamenlijk een eigen onderzoek naar de oorzaak van de explosie. De eerste resultaten worden binnen een paar weken verwacht. De explosie vond gisterochtend iets na negen uur plaats op een gasproductielocatie. Rond half elf was de brand onder controle en was verder explosiegevaar geweken. De watercondensaattank waar de ontploffing gebeurde, diende als opslagplaats voor het watercondensaat dat vrijkomt bij de productie van gas. De locatie lag al een half jaar stil voor groot onderhoud. Aan het eind van het jaar zou de tank weer in gebruik worden genomen.

Door de explosie kwamen twee medewerkers van aannemersbedrijf GTI, dat het onderhoud pleegde, om het leven. De NAM doet nog geen uitspraken over de oorzaak van de explosie. Het is voor het eerst in vijftig jaar dat er een dodelijk ongeval met een watercondensaattank plaatsvindt.

Reageer op dit artikel