nieuws

Nieuwe vorkheffer wisselt accus langs de zijkant

bouwbreed

hendrik-ido-ambacht – De accus van de nieuwste seriematige vorkheffer van Still wisselen standaard via de zijkant. De modulair gebouwde RX 20 biedt verder een onbelemmerd zicht.

De nieuwe elektrotruck staat naar keuze op een hoog of een laag chassis. Elk chassistype is uit te rusten met een standaard beschermdak of een verlaagde uitvoering voor het rijden in containers. De RX 20 rijdt op drie of vier wielen en heft 1,5, 1,6, 1,8 en 2 ton. De nieuwe Still rijdt met onderhoudsvrije wisselstroommotoren. De nieuw ontwikkelde vorkheffer geeft de bestuurder een hogere zit en een goed zicht rondom. Het lage schutboord en de slanke stuurkolom zonder instrumentarium bieden ongehinderd zicht op de last en het werk.

Alle informatievoorzieningen en bedieningselementen zijn rechts naast de stoel aangebracht. Een duimschakelaar in de hendel voor het heffen en dalen van de vork wisselt de rijrichting. De truck is voorzien van een grote deur aan de rechterzijde. Hierachter zit de 48 volts accu. Die wordt bijvoorbeeld met een andere vorkheftruck zijwaarts gewisseld. Dat kan ook met een stationaire installatie met een rollenbaan.

Zijwaarts wisselen vermindert volgens Still schade aan truck en omgeving tijdens het takelen. Het zorgt tevens voor een gesloten bestuurderscompartiment zonder trillende accudeksels.

Reageer op dit artikel