nieuws

Nieuwe school en 58 huizen in Zwijndrecht

bouwbreed

zwijndrecht – Aan de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht verrijzen in de komende jaren een schoolgebouw voor 1300 leerlingen en 58 huizen. De gemeente Zwijndrecht en drie scholen hebben voor een ontwerp van architectenbureau Roos en Ros gekozen. Burgland Projectontwikkeling verwierf de opdracht voor de bouw. Een jaar gelden schreven tien gegadigden zich in voor een […]

zwijndrecht – Aan de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht verrijzen in de komende jaren een schoolgebouw voor 1300 leerlingen en 58 huizen. De gemeente Zwijndrecht en drie scholen hebben voor een ontwerp van architectenbureau Roos en Ros gekozen. Burgland Projectontwikkeling verwierf de opdracht voor de bouw.

Een jaar gelden schreven tien gegadigden zich in voor een ontwerp voor een Lokaal Onderwijscentrum Op dezelfde bouwlocatie moeten ook 58 huizen komen. Uiteindelijk is gekozen voor het plan van Burgland en Roos en Ros vanwege de stedenbouwkundige samenhang en de architectuur. De omwonenden zagen in het ontwerp de meeste van hun wensen terug. Zo zal een waterpartij de school van het wijkje scheiden.

Reageer op dit artikel