nieuws

Nieuwe onderaannemers metrostations

bouwbreed Premium

amsterdam – Bilfinger Berger gaat als onderaannemer van Max Bögl de groutwerkzaamheden voor de metrostations Ceintuurbaan en Rokin in Amsterdam uitvoeren.

Züblin neemt in onderaannemerschap de groutwerkzaamheden voor het stempelraam van station Vijzelgracht voor zijn rekening.

Volgens de voorlichter van het Projectbureau Noord-Zuidlijn staat weliswaar nog niet 100 procent vast dat Bilfinger Berger het werk gaat uitvoeren maar “Max Bögl is in eindgesprek met Bilfinger Berger en naar het zich laat aanzien gaan zij het werk ook daadwerkelijk uitvoeren.” Wel staat vast dat Züblin verantwoordelijk is voor het tweede of westelijke deel van het station Vijzelgracht.

Ondanks het feit dat de conflicten tussen hoofdaannemer Max Bögl en onderaannemer van de eerste fase, Smet Keller, waren bijgelegd, gaat de Belgisch-Duitse combinatie het werk niet afronden. Dit is mogelijk doordat de gemeente het werk in verschillende contracten wist op te splitsen. Smet Keller had wel op het vervolg ingeschreven maar vist naar alle waarschijnlijkheid op basis van zijn prijs naast het net.

Een woordvoerder van Smet Keller gaf te kennen nog niet op de hoogte te zijn van de gunning, maar feliciteerde Bilfinger Berger op voorhand met de opdracht.

Reageer op dit artikel