nieuws

Nieuwe A74 niet snel, wel verdiept

bouwbreed

den haag – Minister Peijs (verkeer) legt de laatste hand aan een nieuw tracébesluit over de A74 bij Venlo. In het gewijzigde plan wordt rekening gehouden met zowel geluid als lucht. Dat zal betekenen dat automobilisten straks niet harder dan 100 kilometer over de nieuwe snelweg mogen rijden en op sommige delen zelfs maar 80 […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) legt de laatste hand aan een nieuw tracébesluit over de A74 bij Venlo. In het gewijzigde plan wordt rekening gehouden met zowel geluid als lucht. Dat zal betekenen dat automobilisten straks niet harder dan 100 kilometer over de nieuwe snelweg mogen rijden en op sommige delen zelfs maar 80 kilometer per uur.

De weg zal voor het grootste deel verdiept worden aangelegd. Peijs wil de overlast voor de omgeving inperken door geluidsschermen en extra stil asfalt. De kosten van deze zogenoemde Plateauvariant bedragen 62 miljoen euro.

Peijs heeft in april bindende afspraken met Duitsland gemaakt over de realisatie van de weg. Volgens het ministerie zijn de inwoners van Venlo blij met de ontbrekende schakel en zijn maar weinig mensen tegen het project A74 als zodanig. Er zijn wel tegenstanders van de beide alternatieve oplossingen, het Klagenfurt- en het Plateau-alternatief.

Reageer op dit artikel