nieuws

Natuurlijke oevers voor rivier de Vecht

bouwbreed

hardenberg – Waterschap Velt en Vecht wil de oevers langs rivier de Vecht zoveel mogelijk terugbrengen in natuurlijke staat. Dat gebeurt door de stortstenen uit de oeverbeschoeiing te verwijderen. “Dit heeft als bijkomend effect dat door de stroming de oevers veranderen en de rivier uiteindelijk meer gaan meanderen”, zegt een woordvoerder van het waterschap. De […]

hardenberg – Waterschap Velt en Vecht wil de oevers langs rivier de Vecht zoveel mogelijk terugbrengen in natuurlijke staat. Dat gebeurt door de stortstenen uit de oeverbeschoeiing te verwijderen. “Dit heeft als bijkomend effect dat door de stroming de oevers veranderen en de rivier uiteindelijk meer gaan meanderen”, zegt een woordvoerder van het waterschap. De Vecht heeft een lengte van 60 kilometer, waarvan de helft onder beheer valt van Velt en Vecht. Het eerste traject dat natuurlijk oevers krijgt, 7,3 kilometer lang en ligt tussen Gramsbergen en Hardenberg. De reconstructiekosten voor dit deel bedragen 1,2 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels