nieuws

Mitsubishi vorktruck met kantelcabine en plaatcabine

bouwbreed

almere – Mitsubishi Forklift Trucks monteert een luxe kantelcabine op de 1,5 tot 3,5 ton zware diesel- en lpg-vorkheffers van de serie N. De constructie van de cabine zorgt ervoor dat de bestuurder minder snel vermoeid raakt.

De kantelcabine is vrijdragend opgehangen aan vier rubberen trillingsdempers op het chassis. Die verminderen in de berekening van de fabrikant de overlast aan trillingen en lawaai in de cabine tot zo�n 75 decibel. De onderhoudsmonteur kan de cabine in 40 seconden hydraulisch achterwaarts over het contragewicht kantelen om bij de motor te komen.

De voor- en achterruit zijn van een ruitenwisser voorzien. Die van de voorruit wist op twee snelheden en heeft een intervalschakelaar. De �achterwisser� heeft die ook maar wist op één snelheid.

De zijramen schuiven in twee richtingen en zorgen met het te openen dakraam voor voldoende ventilatie. Een verwarmingssysteem verwarmt de voetruimte en ontwasemt de voor- en achterruit en de zijruiten. Alle bedieningselementen zijn rond de stuurkolom gemonteerd. De producent biedt als optie een klimaatinstallatie en een hoge uitlaat aan.

Mitsubishi levert de vorkheffers ook met een nieuwe plaatcabine. De eenvoudigste uitvoering heeft een voorruit met ruitenwisser en een kunststof dak. In de catalogus staat ook een complete panelencabine met kunststof portieren en een cabine met stalen portieren en een optionele verwarming. Een dwarsprofiel dicht de cabines af.

Reageer op dit artikel