nieuws

Minder ongevallen in Zweedse bouw

bouwbreed

stockholm – De arbeidsveiligheid in de Zweedse bouw vertoont een positieve ontwikkeling. Vorig jaar daalde de ongevallencurve naar een historisch laag niveau van 13,3 per 1000 arbeidsuren. Ten opzichte van het voorafgaande jaar 2003 betekende dat een reductie met 15 procent. De bouwsector scoort met deze daling aanzienlijk hoger dan het gemiddelde in het hele […]

stockholm – De arbeidsveiligheid in de Zweedse bouw vertoont een positieve ontwikkeling. Vorig jaar daalde de ongevallencurve naar een historisch laag niveau van 13,3 per 1000 arbeidsuren. Ten opzichte van het voorafgaande jaar 2003 betekende dat een reductie met 15 procent. De bouwsector scoort met deze daling aanzienlijk hoger dan het gemiddelde in het hele bedrijfsleven in Zweden, dat in 2004 niet verder kwam dan een daling met 4 procent. Een en ander blijkt uit de nieuwe inventarisering van de centrale arbeidsmilieuraad van de bouwindustrie, het BCA. Bouwwerkgeversbond Sveriges Byggindustrier is blij met de positieve trend die zich voor het eerst aandiende in 2000 en het resultaat is van een gerichte inzet.

Reageer op dit artikel