nieuws

Miljarden dollars voor infrastructuur Peking

bouwbreed Premium

peking – China trekt een kleine 40 miljard dollar uit om de infras-tructuur in de hoofdstad Peking te verbeteren. Volgens de staatsmedia zijn de investeringen onder meer nodig met het oog op de Olympische Spelen, die daar in 2008 worden gehouden. De helft van het geld is bestemd voor wegen en openbaar vervoer, zoals de […]

peking – China trekt een kleine 40 miljard dollar uit om de infras-tructuur in de hoofdstad Peking te verbeteren. Volgens de staatsmedia zijn de investeringen onder meer nodig met het oog op de Olympische Spelen, die daar in 2008 worden gehouden. De helft van het geld is bestemd voor wegen en openbaar vervoer, zoals de ondergrondse. De nieuwe wegen zijn ook nodig, omdat steeds meer Chinezen een auto hebben. In Peking alleen al rijden er twee miljoen. Voor de aanleg van nieuwe wegen zullen veel oude woningen in de stad moeten wijken.

Reageer op dit artikel