nieuws

Man komt om na beknelling door lift

bouwbreed

hilversum – Een 24-jarige liftmonteur uit Zwijndrecht is maandagochtend om het leven gekomen, nadat hij bekneld was geraakt tijdens werk aan een lift in een appartementencomplex in aanbouw in Hilversum.

De monteur was boven op de lift bezig, toen de lift zich plotseling in beweging zette. De man wist los te komen, maar had ernstig hoofdletsel opgelopen. Omstanders sloegen alarm, waarna de ambulance en traumahelikopter arriveerden. Ondanks pogingen tot reanimatie, overleed het slachtoffer ter plaatse.

Volgens de Arbeidsinspectie is de lift �ongewild� in beweging gekomen en spitst het onderzoek zich toe op de technische aspecten van het liftongeval. “We nemen het ongeluk zwaar op en hebben twee inspecteurs op de zaak gezet om het ongeval grondig en nauwkeurig te onderzoeken”, zegt M. Schwank, teamleider bouw van de inspectiedienst. “Alle personenbouwliften die tegenwoordig worden geplaatst, zijn uitvoerig beproefd, gekeurd en technisch helemaal doorontwikkeld. De kans dat zich dan een ongeval voordoet met een personenbouwlift, is minimaal”, aldus Schwank.

Volgens een woordvoerder van opdrachtgever en eigenaar van de appartementen, VOF Résidence Wisseloordproject in Amstelveen, is er wel een vermoeden van de oorzaak van het ongeluk, maar wordt er geen uitspraak gedaan “hangende het onderzoek en uit respect voor het slachtoffer”.

Ook wordt geen uitspraak gedaan over de naam van de leverancier van de lift, waarvoor de monteur werkte. De bouw is direct na het ongeval stilgelegd. Het onderzoek naar het ongeval gaat enkele weken duren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels