nieuws

Luxe appartementen in buitengebied Cruquius

bouwbreed

cruquius – Meerschip Ontwikkelingsmaatschappij begint na de zomer met de bouw van 28 luxe appartementen in het buitengebied van Cruquius.

Appartementencomplex La Vista komt op de plaats van een graansilo aan de Ringvaart, waarvan de sloop afgelopen week is begonnen.

In het ontwerp van de Italiaans-Zwitserse architect Mario Botta worden twee halfronde woontorens van zeven bouwlagen in spiegelbeeld naast elkaar geplaatst. Elke verdieping biedt twee woningen van ruim 200 vierkante meter. De kosten per woning variëren van 780 tot 900 duizend euro. Volgens een woordvoerder van de ontwikkelaar zijn negen woningen verkocht. Voldoende om met de bouw te beginnen.

De bouw van het complex was lange tijd omstreden. Aan de voet van het woongebouw mondt de Spaarne uit in de Ringvaart en komen de grenzen van de gemeenten Haarlemmermeer, Heemstede en Haarlem bij elkaar. De laatste twee vonden hoogbouw nabij het historische gemaal De Cruquius ongepast. Haarlemmermeer is echter voorstander van �architectuur van wereldklasse�.

Reageer op dit artikel