nieuws

Liebherr met hydraulisch los contragewicht

bouwbreed Premium

maasbracht – Een hydraulisch afneembaar contragewicht en geluidarm. Dat zijn de kenmerken van de R944 B Litronic van Liebherr die wederverkoper Nemaasko Maasbracht afleverde bij de Maessen Groep uit Venray. Het contragewicht weegt 7,8 ton en beweegt door twee hydraulische cilinders op en neer. Door het contragewicht af te nemen kan de machine op de […]

maasbracht – Een hydraulisch afneembaar contragewicht en geluidarm. Dat zijn de kenmerken van de R944 B Litronic van Liebherr die wederverkoper Nemaasko Maasbracht afleverde bij de Maessen Groep uit Venray. Het contragewicht weegt 7,8 ton en beweegt door twee hydraulische cilinders op en neer. Door het contragewicht af te nemen kan de machine op de bestaande dieplader worden vervoerd. Zonder verdere aanpassingen wordt het gewicht goed over de assen verdeeld. De machinist kan het contragewicht alleen af- en aanhaken.

De machine van Maessen produceert door geluidsisolatie en een speciale uitlaatdemper niet meer dan 101 decibel aan lawaai. De graver voldoet daarmee aan de Vamil; een subsidieregeling voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Nemaasko benadrukt dat alleen de machine van Maessen door de geluidsisolatie aan deze voorwaarden voldoet. De onderneming uit Venray bestelde de Liebherr met een gestrekte monogiek zodat de R944 B ook voor sloopwerk kan worden gebruikt.

Reageer op dit artikel