nieuws

Leidsche Rijn Park gevrijwaard van bouw

bouwbreed

utrecht – De gemeenteraad van Utrecht heeft afgelopen week besloten dat niet mag worden gebouwd in het park van het stadsdeel Leidsche Rijn. Wijkraden, milieu- en bewonersorganisaties, verenigd in actiecomité Poen voor Groen, zijn blij met de beslissing. Elders in het stadsdeel komen er wel bouwlocaties bij. De gemeente wil de opbrengst van de verkoop […]

utrecht – De gemeenteraad van Utrecht heeft afgelopen week besloten dat niet mag worden gebouwd in het park van het stadsdeel Leidsche Rijn.

Wijkraden, milieu- en bewonersorganisaties, verenigd in actiecomité Poen voor Groen, zijn blij met de beslissing. Elders in het stadsdeel komen er wel bouwlocaties bij. De gemeente wil de opbrengst van de verkoop van die grond gebruiken om het tekort in de kosten van het park weg te werken. De gemeente investeert al 11 miljoen euro extra in het park dat moet herinneren aan het landschap rond een middeleeuws kasteel op een eilandje in de Oude Rijn.

Reageer op dit artikel