nieuws

Legerkamp Napoleon gevonden in Haelen

bouwbreed

haelen – In het Limburgse Haelen hebben archeologen resten gevonden van een legerkamp van Napoleon. Het is voor het eerst dat in Nederland sporen van een dergelijk kamp zijn aangetroffen. De vondst is gedaan vlakbij een plaats waar een nieuw bedrijventerrein moet worden gebouwd. Volgens de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) gaat het om […]

haelen – In het Limburgse Haelen hebben archeologen resten gevonden van een legerkamp van Napoleon. Het is voor het eerst dat in Nederland sporen van een dergelijk kamp zijn aangetroffen.

De vondst is gedaan vlakbij een plaats waar een nieuw bedrijventerrein moet worden gebouwd. Volgens de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) gaat het om een unieke vondst met musketkogels en zilveren munten.

De ROB denkt dat het kamp ingericht was voor een bataljon, dat wegwerkzaamheden uitvoerde. De weg tussen Venlo en Maastricht werd in die tijd verhard met grind uit de Maas, zodat zwaar oorlogsmaterieel, zoals kanonnen, snel kon worden vervoerd.

Reageer op dit artikel