nieuws

Koopcentrum Heerlen opnieuw opgebouwd

bouwbreed Premium

heerlen – Projectontwikkelaar 3W en bouwbedrijf Jongen hebben een plan ontworpen waarbij het centrum van Heerlen gesloopt, en vervolgens opnieuw opgebouwd wordt. Daarbij moet het winkelcentrum minder ruim worden dan het nu is, en er meer mensen in het stadshart wonen. De plannen voorzien in de bouw van zeker vijfhonderd woningen. De gemeente is enthousiast […]

heerlen – Projectontwikkelaar 3W en bouwbedrijf Jongen hebben een plan ontworpen waarbij het centrum van Heerlen gesloopt, en vervolgens opnieuw opgebouwd wordt. Daarbij moet het winkelcentrum minder ruim worden dan het nu is, en er meer mensen in het stadshart wonen. De plannen voorzien in de bouw van zeker vijfhonderd woningen.

De gemeente is enthousiast over het voorstel voor het centrum. Het is de bedoeling het plan als publiek-private samenwerking te realiseren onder de noemer Vliegwiel Heerlen. De visie is gemaakt door rijksbouwmeester Cees Rijnboutt.

Na het verder uitwerken van dit vliegwiel wordt de haalbaarheid van het plan onderzocht. Uitvoering van het plan duurt ongeveer tien jaar.

Reageer op dit artikel