nieuws

Janssen de Jong Caribbean saneert vervuilde grond

bouwbreed Premium

willemstad – De Curaçaose Wegenbouwmaatschappij (CWM), dochter van Janssen de Jong Caribbean, gaat voor circa 1,4 miljoen euro zwaar vervuilde grond in de wijk Otrobanda in de Curaçaose hoofdstad Willemstad saneren. Ook voert het bedrijf infrastructurele werken uit en zal terrein voor de bouw van een nieuw hotel bouwrijp worden gemaakt.

De door CWM uit te voeren werkzaamheden gelden als voorbereiding voor de bouw van een nieuw hotel door het bedrijf Metacorp van de Arubaanse projectontwikkelaar De Veer. De nieuwbouw komt deels op het terrein van energiemaatschappij Aqualectra, dat recentelijk de dieselcentrale ontmantelde. De grond blijkt echter zo vervuild dat deze eerst gesaneerd zal moeten worden.

CWM zal ook de infrastructuur aanpassen om het hotelcomplex beter bereikbaar te maken. Het werk, dat in opdracht van de eilandelijke Dienst Openbare Werken wordt uitgevoerd, zal door de aannemer eind augustus moeten worden opgeleverd. Voor de bouw van het hotel zal een deel van het nabijgelegen Johnny Vrutaal-stadion moeten worden afgebroken.

De eerste paal voor het Renaissance Hotel gaat naar verwachting in augustus of september de grond in. Het vijfsterrenhotel zal behalve 240 kamers ook een bioscoop, winkels en een parkeergarage herbergen.

Reageer op dit artikel