nieuws

Jaarlijks duizend speciale woningen

bouwbreed

AMSTERDAM – De Amsterdamse corporaties bouwen voortaan jaarlijks duizend woningen voor ouderen, gehandicapten en grote gezinnen. De gemeente gaat daarover met hen productieafspraken maken. In ruil daarvoor krijgen bouwende partijen voor de rest van het bouwprogramma meer vrijheid, heeft wethouder D. Stadig van volkshuisvesting bepaald. Voortaan wil de gemeente zich niet meer in detail met […]

AMSTERDAM – De Amsterdamse corporaties bouwen voortaan jaarlijks duizend woningen voor ouderen, gehandicapten en grote gezinnen. De gemeente gaat daarover met hen productieafspraken maken.

In ruil daarvoor krijgen bouwende partijen voor de rest van het bouwprogramma meer vrijheid, heeft wethouder D. Stadig van volkshuisvesting bepaald. Voortaan wil de gemeente zich niet meer in detail met woningbouwprojecten bemoeien. Afspraken met marktpartijen worden slechts eenmaal op hoofdlijnen gemaakt. Daarbij wordt de grondprijs gekoppeld aan het globale bouwprogramma.

Bovendien schrapt Amsterdam een deel van de extra eisen die het nu nog aan nieuwe woningen stelt. Zo worden de eisen voor milieuvriendelijk bouwen voor een groot deel geschrapt. Stadig verwacht door vermindering van regels een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de versnelling van de bouwproductie.

Reageer op dit artikel